5 tips om je website interessant te houden

Vind je jouw website saai worden? Of heb je het idee dat er niet zoveel bezoekers op jouw website komen? Wij hebben voor 5 tips opgeschreven zodat je jouw website interessant kan houden voor bezoekers.

1. Verhouding afbeelding en tekst

Gebruik niet te veel tekst maar ook niet te weinig en zorg dat de verhouding tekst klopt met de afbeeldingen. Leg je bijvoorbeeld iets moeilijks uit of is de tekst aan de lange kant probeer dan een afbeelding toe te voegen. Er zijn verschillende manier hoe je dat kan doen;

Voorbeeld: Afbeelding naast tekst

Dit is een faketekst. Alles wat hier staat is slechts om een indruk te geven van het grafische effect van tekst op deze plek. Wat u hier leest is een voorbeeldtekst. Deze wordt later vervangen door de uiteindelijke tekst, die nu nog niet bekend is. De faketekst is dus een tekst die eigenlijk nergens over gaat. Het grappige is, dat mensen deze toch vaak lezen. Zelfs als men weet dat het om een faketekst gaat, lezen ze toch door.


Voorbeeld: afbeeldingen naast elkaar

2. Blog of nieuws

Door gebruik te maken van een blog of nieuws op jouw website zorg je er voor dat mensen jouw ervaringen en kennis kunnen lezen. Deze nieuws of blog berichten kan je plaatsen op een aparte pagina met een linkje in het menu of in de footer.

Als je een nieuw blog- of nieuwsbericht plaats op je website kun je deze ook gelijk delen op social media. Zo krijg je én meer bezoekers op je website en je krijgt response op je social media kanaal.

3. Zorg voor nieuwe content

Content is belangrijk voor je website. Als je wilt dat mensen jouw website bezoeken dan moet je iets interessants in de aanbieding hebben. Je website regelmatige updaten en nieuwe content toevoegen is dus een must.
Het updaten van je website kan je door bijvoorbeeld eens van foto’s te wisselen op de homepagina, of de tekst wat aan te passen in de header (bovenkant van de website).

Heb je een portfolio of een impressie pagina? Update deze dan ook regelmatig met wat nieuw gemaakt producten of cases waar je aan gewerkt hebt. Door middel van een Instagram of Facebook feed, zorg je al snel dat er nieuwe content en afbeeldingen op je website komen.

4. Ga met de tijd mee

Zorg dat jouw website altijd up-to-date is en er op mobiel goed uit ziet. Houd de snelheid van je website in de gaten. Hoe sneller de website laadt hoe beter. Zoekmachines belonen snelle websites met een hogere plek in de ranking. Dit doe je door onder andere afbeeldingen te verkleinen, video’s op bijvoorbeeld Youtube of Vimeo te plaatsen in plaats van direct op de website te uploaden. Via deze link kun je testen hoe snel jouw website is.

Weet je niet goed je dit moet doen? Neem dan contact met ons op

5. Gebruik sociale media of een nieuwsbrief

Zorg er voor dat je een account heb op de sociale media kanalen. Vooral LinkedIn is erg populair onder bedrijven en is daarom ook uitstekend om berichten op te delen. Maar andere kanalen zoals instagram en facebook werken ook uitstekend.

Heb jij zelf nog tips? En wil je die graag delen? Stuur ons dan een appje of mailtje.

Contact opnemen